sunnuntai 19. elokuuta 2012

Alku

Kolmatta päivää täällä. Lämpötila ulkona taitaa olla 35 asteen tienoilla. Tämä on ilmeisesti sveitsiläisillekin kymmenen astetta liian lämmintä, en siis ole yksin. :D

Lähimmässä "suuressa" kaupungissa on 20 000 asukasta. Suomessa tuollaisesta löytyisi pari ruokakauppaa, posti ja ömm parturi? Ehkä joku viehättävä baari? Täältä löytyy suhteellisen iso rautatieasema, elokuvateatteri, kahviloita, ravintoloita, vaatekauppoja, varmasti paljon pankkeja ja jopa suomikauppa. En vaan tajua. Tietysti loistava juttu, mutta niin outoa.

Ollaan käyty uimalassa (järviä ei läheltä löydy), koiran kanssa lenkillä, tutkimassa ympäristöä, vietetty vähän aikaa Stadtfestissä, ostettu mulle junalippuja, syöty ja pelattu UNOa. Hostperheeseeni kuuluu isä, äiti, 12-vuotias tyttö, koira ja kolme kania. Talo on tälle porukalle aikas lailla iso, niin kuin monet talot täällä. Kerrostaloja en ole kovin montaa Zürichin ulkopuolella nähnyt.

Sveitsinsaksa kuulostaa tältä: achtschrauchhstuncheerräisbüärche.
Perhe puhuu ystävällisesti minulle ja minun läsnä ollessa ns. normaalia saksaa, hochdeutschia, jota opetellaan Suomessa ja joka on täälläkin kirjakielenä. Kuulemma myös koulussa puhutaan hochdeutschia. Ymmärrän sitä itse asiassa ihan hyvin. Saksan puhuminen on varsinkin aamuisin todella vaikeaa, mutta hyvin kaikki ymmärtävät, jos jotain yrittää sanoa. Sanavarastokin laajenee pikku hiljaa. En ole puhunut sanaakaan englantia! Yritän myös lukea jotakin saksaksi. Tällä hetkellä suosikkini on Spick-lehti, jota hostsisko tilaa. Suomessa vastaava lehti on (ainakin oli?) Koululainen, joten olen aika lailla ulkona kohderyhmästä. :D Kieli on kuitenkin tarpeeksi simppeliä minullekin, joten saa luvan kelvata.

Todella sekava postaus, sekavaa asiaa, sekavaa suomea.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

ihhhihiii kuulostaa ihanaiselta!!! oon niin ilonen, että sulla on siellä kaikki nähtävästi paremmin kun hyvin:) täälläkään ei oo kamalasti mitään ihmeitä tapahtunut: koulua, opistoo, koulua, opistoo...

rrousku kirjoitti...

Ihanaaaaaaa!!!
Vitsi puhut täydellisesti saksaa, ku tuut takas! Ää. Tulee ikävä sua, ku ollaan orkesterissa ja sä et oo koutsaamassa selloja. Mut. Pidä kivaa ja oo onnellinen!

Marmota kirjoitti...

ja niin teillä alkaa siellä hieno orkesteriprojekti, nauttikaa siitä! mulla menossa vuosi ilman musaopistoo hui nyyh. paljon terveisiä kaikille!!

Lähetä kommentti