maanantai 3. syyskuuta 2012

Sanakirjasta poimittua

ich hab' Ohrensausen - korvani suhisevat

hin und her sausen wie ein Furz auf der Gardinenstange - (alat) pyöriä kuin pieru Saharassa

die Äpfel sind verschrumpelt - omenat ovat nahistuneet

(lähde: Gummeruksen keltaiset sanakirjat SUOMI SAKSA SUOMI)
Jee jee nyt kaikki osaavat tärkeimmät fraasit saksaksi!

Niin mitäs täällä Sveitsissä syödään. Jännitäviä (ällöttäviä) uusia raaka-aineita, kuten meduusoja, etanoita tai muurahaisia ei ole tullut vastaan. Rasvaa käytetään enemmän kuin mihin olen tottunut, ja juustopalat leivän päällä ovat muhkean kokoisia. Tältä perheeltä löytyy juustohöylä - he ovat saaneet sen tuliaisina Norjasta. Fondueta tai Raclettea en ole vielä päässyt maistamaan. Puhun paljon juustosta. Täällä syödään paljon juustoja.

Tässä perheessä oikeastaan vähän kaikki kokkaa. Perheen äiti on osa-aikatöissä, niin kuin usein Sveitsissä, ja on aina kotona valmistamassa lounasta. Mulla on valitettavasti vain kerran viikossa pidempi ruokatunti ja aikaa tulla tänne syömään.

Aamupalaksi me syömme leipää marmeladilla, suklaapähkinäkuorrutteella tai tutummalla voita-juustoa-kinkkua-tyylillä. Myös jugurttia, mysliä ja muroja löytyy.
Lounaan syön siis yleensä koulussa. Joko otan evästä mukaan tai ostan jotain koulun ylihintaisesta ruokalakahviosta. Monet syövät lounaaksi ranskalaisia ja mahdollisesti lisäksi jotakin friteerattua kanaa. Kyllä sieltä saa salaattia ja sämpylöitäkin ostettua.

Olen syönyt Spätzliä, Cervelat-makkaraa ja Birchermüsliä.Vähän muutakin ehkä. :D

Koulussa saan kyllä ihan nauttia kaikista mahdollisista aineista. Historiaa, maantietoa ja yhteiskuntaoppia plus näiden yhdistelmäainetta on yhteensä ehkä kymmenen tuntia viikossa. Siihen päälle matikka ja kemia ja fysiikka ja biologia, saksa ja englanti, liikunta ja musiikki. Ranskasta olen saanut vapautuksen. Hyppytunteja on viikosta riippuen 6-7, eli koulupäivät ovat suhteellisen pitkiä, vaikka itse oppitunteja ei niin paljoa olekaan.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hei oletko koskenut selloon? Meillä ukoilla alkaa rockin soitto ensi maanantaina, jäsenet ei liikaa tärise.

terv. varavaari

Mari kirjoitti...

Kivaa, täältä löytyi kuulumisia! Onko siellä vielä yhtään syksy? Ootko jo kyllästynyt/harmistunut tähän mennessä johonkin asiaan siellä, joka on eri lailla kuin Suomessa?

Marmota kirjoitti...

Kyllä kyllä, huomenna taas sellotunti!
Välillä kieli turhauttaa tai olo on muuten vaan omituinen, mutta mitään suurta surua ei ole toistaiseksi tullut. Isäntäperhe on mainio, se auttaa aina.

Lähetä kommentti