sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Turisti

Huomenna tasan kuukausi täällä. Tulen varmaan hokemaan tätä samaa joka ikisessä postauksessa: aika on kulunut nopeasti!

Viime viikonloppuna oli AFS-leiri. (AFS on siis se vaihto-oppilasjärjestö, joka minut tänne on hommannut.) Noin kaksikymmentä ihmistä, kotimaina muun muassa Bolivia, Indonesia, Serbia, Hong Kong ja Paraguay. Asuttiin kaksi päivää  pienessä talossa, tehtiin ruokaa, tanssittin, leikittiin ja tutustuttiin eri maihin.

Tänä viikonloppuna olen reissannut vaihtareiden kanssa ympäri Sveitsiä. Zürichissä en varmasti käynyt viimeistä kertaa - matka kestää puolisen tuntia, ja sveitsiläiseen tapaan junamatkustus toimii erinomaisesti. Eilen olimme Genevessä, ranskankielisellä alueella. Alle kolme tuntia junalla, ja saksankielen taitosi menettää täysin merkityksensä. Takaisin päin tullessa päätimme täysin spontaanisti tehdä "pikku" poikkeaman Luzernin kautta. Mikäs siinä, maisemat ovat kauniita joka puolella, joten junamatkustus ei tunnu ollenkaan tuskaiselta.

Geneve
Luzern

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hienon näköistä ! ja onhan se oma kulttuurinsa. Muuten se paikka rajalla, jossa itse olin kerran on Aarau. Löysin sieltä kuvankin ja oli pakko muistella missä kaikessa torvelluksessa sitä on täytynyt olla mukana uutta hakemassa.

paljopn terkkuja meiltä
t. Hannu

Leidi kirjoitti...

Junamatkustus täällä Sveitsissä on kyllä mahtavaa, ja muutamassa tunnissa on kuin toisessa maassa, uuden kielen ja kulttuurin keskellä. Sveitsi on myös sen verran pieni maa, että viikonlopussakin ehtii nähdä paljon, vuodesta puhumattakaan. Hauskaa vaihtarivuoden jatkoa täältä Geneven suunnalta!

Marmota kirjoitti...

Kiitos, ja terveisiä myös sinne! Aarau ei ole kovin kaukana täältä kylästä, jossa asun, samoilla seuduilla siis. :)

Niimpä, ja kova innostus on päästä näkemään vielä monia hienoja paikkoja! Italiankielinen Sveitsi on vielä kokonaan näkemättä ja ja...

Lähetä kommentti